Tuesday, February 25, 2014

Persiapan trip ke Seoul, Spring 2014

Salam, lama tak update blog, tup tup update pasal travel ek...lebih kurang lagi sebulan lebih nak ke Korea..yeayyy... averagenya semua dah siap, tinggal nak packing masuk beg je... excited kan...
Semua ni aku start skit2 lepas beli tiket dah start survey2 jacket yang sesuai untuk ke sana..almaklumla harga trench coat bukannya murah..tapi aku kan suka bergaya..harusla ku angkut baju yang banyak...hehe

ok ni senarai barang-barang yang perlu dibawa ya, mungkin akan ada tambahan nnt, buat sementara ni itu saja yang terlintas..


1. Ticket : Air Asia X return – RM768 (14/4 – 22/4/2014)- 9 days termasuk departure &    arrival, aku pergi sorang je join kawan2 travel lain yang kesemuanya pompuan. kenapa tak bawak family? belum cukup budget nak angkut semua.. lagipun husband ai susah cuti..dia pun prefer aku pergi dulu dgn kawan2, nnt 2nd trip boleh la pegi dgn dia pulak..inshaAllah akan ada 2nd trip tu...

2. passport
3. Itinerary sepanjang di sana 
4. Baju : spring jacket (trench coat) – 6 helai + baju biasa + sweater/crochet
5. Beg – trolley bag + backpack (utk telekung, makanan)
6. Kasut backup (flat shoes), boot
7. tudung
8. glove
9. stoking
10. disposal rain coat
11. pelembab bibir
12. makanan
13. tisu basah
14. botol kosong (utk ke toilet)
15. universal traveller adapter
16. bekalan ubat (flanil utk sakit otot), ubat angina, panadol,handyplast, vicks, cream panas
18. telekung
19. makanan (roti, tuna, serunding, maggi, milo 3in 1)
20. duit won , sedikit duit RM
21. bag boleh lipat, beli di winter time 
22. print voucher discount utk everland
23. makeup/toiletries
24. camera, bateri extra, charger
25. ipad mini 
26. peta guest house, termasuk di dalam tulisan korea
27. sun glasses,contact lense

ok untuk baju tu terpulang la ye.. ada setengah lebih suka bwak skit je.. tapi aku prefer bwk lebih sbb aku ni jenis tak tahan sejuk...wpun time tu dijangka suhu 16-18 degree celsius, tapi aku ni suhu 28 pun dah terketar-ketar..so baik la aku bawak lebih...

ok next entry tentang itinerary cadangan sepanjang kitorang di sana




4 comments:

  1. untung la hubby kasi gi dgn kwn2 :)
    ok hak kasut tu maksudnya akak bw 3 kasut kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. farra.. dalam 2 pasang kot.. 1 yg dipakai 1 lagi standby kot sakit kaki...1 lagi kot terbeli kat sana

      Delete
  2. nk tgk gambo trench coat akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yati..nnt akak buat teaser ye..hahaha... over tau

      Delete

Hai.. thanks sbb sudi meninggalkan komen ye