Friday, May 23, 2014

Apa yang dibeli di Perth / What I've bought in Perth

Ok seperti biasa ini topik yang paling senang nak update.. apa yang dishoppingkan di Perth.. untuk entry kali ni akak update souviner saja ya..  Sebenarnya sebelum ke Perth akak dah gugel mana yang paling murah di Perth.. so far ramai yg review Megabes di E-Shed ni yang paling murah .. jadi lepas je turun daripada Cruise akak terus menuju ke arah Megabes.. masa yang diberi 1 jam je tau..memang tak cukup untuk shopping.. huhuhuhu... sib baik dah buat list apa dan jumlah yang akan dibeli..tshirt pun akak dah tulis siap2 size apa nak beli... tapi masih lagi kelam kabut...

seperti biasa sampai di megabes jangan lupa minta discount daripada uncle ataupun Mr. Wen ya.. diorang ni memang sangat baik dan peramah... sebab apa akak cakap mcm tu ada insiden di Megabes ni..baca sampai hujung nanti akak ceritakan apa yang berlaku... pilih punya pilih masa pun dah cukup sejam... sambil beratur pun akak sempat sambar bekas tisu kangaroo..

kalau ikutkan banyak lagi tau nak borong tapi masa mmg tak sempat. Lepas balik hotel akak teringat nak bukak apa yang dibeli sbb kalau tak cukup boleh lah tambah2 kat souviner shop area Murray Street pulak.. mmg terkejut gila sebab sedar2 majority tshirt tak ada dalam plastik !! dang!!! macam nak nangis pun ada..frust tau sbb dah pilih utk anak2.. takkan la nak balik tangan kosong..

sambil berjalan ke restaurant tu akak pikir apa yang patut dibuat... mujur roomate akak ada simpan business card Megabes.. at the same time akak ada add fb diorang. terus akak pm Mr. Wen... Wen ni sangat baik dan ada ingatan yang kuat. dia boleh ingat lagi akak yg mana satu dan shopping apa.. (akak sorang je kot beli kangaroo besar).. pastu dia double check dan memang cfm 1 bakul tshirt2 tu tertinggal di luar kedai...diorang dah siap susun balik dah.. danggg lagi satu masalah... cuma akak rasa lega sbb Wen kata di boleh tolong pilihkan dan hantar ke hotel esok...

OMG akak rasa mcm nak melompat masa tu... terus akak whatsap Wen size tshirt dan corak, siap tambahan souviner lg mana yg tak sempat beli tu... baik kan dia... sanggup hantar tau... kalau pergi perth jangan lupa singgah kedai Megabes ni ya.. akak memang tak sempat nak snap gambar kedai sbb akak nak kejar masa.. korang gugel la nama kedai ni ya.. byk yg share dah...harga barang dia dua kali ganda lebih murah daripada Freo dan Murray street tau..percayalah..

ok di bawah ni akak sharekan gambar2 souviner yang majority nya akak beli di Megabes.. ada sikit yang akak beli di kedai souviner di Murray street sebab tak smepat beli di Megabes... Conclusionnya kalau korang nak pegi cari souviner allocatekan lah sekurang-kurangnya 2 jam... sejam tak cukup dik oi..

kangaroo besar gedabak asalnya beli 1 pastu sbb Wen nak hantar terus akak order 1 lagi.. $12.50 je











tshirt yang Wen pilihkan

kebanyakan tshirt memang size besar..kena kecikkan.. cthnya kalau akak pakai saiz S akak kena ambik saiz kanak2 14 tahun

keychain, fridge magnet pelbagai harga.. yang kangaroo dan boomerang tu mahal skit sbb made in Australia

letter holder ni pun untuk akak je


pencil case mama

bekas tisu kangaroo..

plate hiasan untuk tambah collection..


coaster yang comel.. set pen & set keychain..nak tau harga boleh comment di bawah 


boomerang pun boleh dijadikan suviner.. nyesal beli 3 je


bag ni akak sgt nyesal beli 3 je..

yg nie nyesal akak beli byk.. keras gilos..
































ok itu saja update harini.. nnt akak tambah lagi ya...
Post a Comment